Citroenbavarois met een bovenlaag van bessengelei

Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor de gelei de gelatine in ruim koud water weken. De suiker met 2 eetl. water in een magnetronkommetje doen en (onafgedektO in 1-2 min. op 100% aan de kook brengen. Tussendoor en na afloop roeren zodat de suiker volledig is opgelost. Het suikerwater door de bessensap roeren. De gelatine uitknijpen, in een kommetje (onafgedekt) in 10-20 sec. op 100% oplossen en door het bessensap roeren. De massa onder af en toe roeren in een bak met koud water gelei-achtig laten worden en dan onmiddellijk overdoen in een metalen puddingvorm (dit kan ook een metalen bakblik zijn zoals bijv. een klein cakeblik). De gelei bijna stijf laten worden. Voor de bavarois de gelatine in ruim koud water weken. De citroenen uitpersen, het sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl. De eieren scheiden en wat van het eiwit achterhouden om de vorm mee te bestrijken. De dooiers met de suiker in een glazen ltr.maat luchtig roeren en het vocht erdoor roeren. De massa in 3-4 min. op 100% laten binden, iedere 30 sec. met de garde doorroeren om schiften te voorkomen. De gelatine uitknijpen en door de vla roeren. De massa onder af en toe roeren in een bak met koud water laten afkoelen. Wanneer het gelei-achtig begint te worden, de eiwitten met een snufje zout stijfslaan en daarna de slagroom. De stijfgeslagen slagroom op het eiwit doen, daarop de vla en alles met een metalen lepel snel en luchtig door elkaar scheppen. De vorm boven de bessengelei met eiwit bestrijken. Wanneer de bavarois niet meer uitzakt deze op de bessengelei scheppen en de pudding tenminste 4 uur laten opstijven in de koelkast. Voor het storten de puddingvorm, voorzover deze is gevuld met gelei enkele tellen in heet water houden. De pudding op een groot bord storten en evt. garneren met stijfgeslagen, gezoete slagroom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 352x