Citroentaartjes van biscuitdeeg met vruchtensaus

Ingrediënten

  • 5 el frambozenconfiture; sap van een halve citroen; 175 boter; 175 suiker; schil van 1 citroen
  • geraspt; 3 eieren
  • even losgeklopt; 175 g zelfrijzend bakmeel; 2 el melk

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190 C. Beboter de bakvormpjes. Meng voor de saus de frambozenconfiture en het citroensap. Verdeel de saus over de vormpjes en zet ze opzij. Roer boter, suiker en citroenrasp tot het mengsel licht en schuimig is. Voeg het geklopte ei beetje bij beetje toe en klop het mengsel na iedere toevoeging goed door. Spatel de helft van het zelfrijzend bakmeel erdoor met een metalen lepel en schep dan de rest van het bakmeel erdoor. Doe de melk erbij en klop met een garde tot een zachte, luchtige consistentie. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de taartjes 35-40 minuten in de oven en laat ze 10 minuten enigszins afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha