Clafoutis, de klassieke Franse kersenflan

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180(C. Vet een ondiepe taart- of quichevorm in met olijfolie. Verdeel de ontpitte kersen over de vorm. Zeef de bloem in een kom en roer dit met de suiker, de vanillesuiker, de melk, de eieren en de olijfolie tot een glad beslag. Schenk het beslag over de kersen en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de clafoutis gaar in ongeveer 35-40 minuten. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker en eventueel een bolletje (vanille-ijs.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 755x

Jouw laatst bekeken recepten