Clafoutis met appel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bak deze even aan in een klein beetje boter en leg ze in een diepe ovenvaste schaal. Strooi er wat kaneel en poedersuiker op en sprenkel er wat rum over. Roer een beslag van bloem en eieren, het grootste deel van de suiker, de melk, het zout en eventueel een mespunt zuiveringszout (hierdoor gaat het gebak mooi "opblazen"). Giet het beslag over de appels en zet de schaal in een goed voorverwarmde oven van 175 C. Laat het gerecht een half uurtje bakken tot de bovenkant mooi goudbruin is en iets is gerezen. Strooi er poedersuiker over en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 509x

Jouw laatst bekeken recepten