Clafoutis met kersen II

Ingrediënten

  • 1 pot kersen
  • uitgelekt (nettogewicht 700 gr)
  • 100 gr bloem
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 dl (volle) melk
  • poedersuiker
  • geroosterde geschaafde amandelen
  • een ondiepe ingevette ovenschaal
  • inh. 1 liter

Bereidingswijze

Verwarm de combinatiemagnetron voor op 200°C. Verdeel de kersen over de bodem van de schaal. Zeef de bloem met het zout en de basterdsuiker. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en breek de eieren erin. Voeg de helft van de melk toe en klop het tot een glad beslag. Klop er de rest van de melk door en schenk het beslag over de kersen in de schaal. Schuif de schaal in de combinatie-oven en bak de clafoutis in 15 minuten op 200°C en 300 Watt gaar en goudbruin. Laat de clafoutis 10 minuten afkoelen. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en serveer lauwwarm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha