Clafoutis van kersen

Ingrediënten

  • Ingredienten:
  • 750 gram kersen
  • 50 gram bloem
  • een snufje zout
  • 4 eieren
  • plus 2 eidooiers
  • 1 kopje poedersuiker
  • 4 kopjes melk
  • 50 gram gesmolten boter

Bereidingswijze

Bereiding: De oven voorverwarmen op 190 C. De ovenvaste schaal licht beboteren, de kersen van de pitten ontdoen en in de schaal leggen. Bloem en zout zeven in een kom. De eieren, eidooiers, suiker en een scheutje van de melk erbij doen en alles tot een glad beslag kloppen. Geleidelijk de rest van de melk en de boter erdoor roeren en het beslag over de kersen gieten. Na 40 tot 50 minuten bakken moet de clafoutis goudgeel en gestold zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha