clafoutis van zwarte kersen

Ingrediënten

  • 25 gr. boter
  • 450 gr. kersen
  • ontpit
  • 25 gr. bloem
  • 50 gr poedersuiker
  • plus wat extra voor het bestuiven
  • 4 eieren losgeklopt
  • 2
  • 5 dl romige melk
  • 30 ml Kirsch (kersenlikeur)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 gr. Vet een ovenschaal met een inhoud van 1.2 ltr. in met een dikke laag boter. Leg de kersen op de bodem. Zeef de bloem en de poedersuiker samen boven een grote mengkom en roer geleidelijk de eieren erdoor tot je een glad geheel hebt. Roer dan langzaam de melk erdoor en, zodra alle melk is opgenomen de Kirsch. Schenk het beslag voorzichtig over de kersen in de ovenschaal. Bak de clafoutis 35-45 minuten of tot hij lichtbruin en iets gerezen is. Haal de clafoutis uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen. Bestuif het gerecht met poedersuiker en dien het op.EET SMAKELIJK. Groetjes Micky

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 541x

Jouw laatst bekeken recepten