Creme brulee met blauwe bessen

Ingrediënten

  • olie of gesmolten boter om in te vetten
  • 300 g blauwe bessen of frambozen of beide
  • 500 ml vanille-ijs
  • 250 ml Griekse yogurt
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • knapperige koekjes als garnering

Bereidingswijze

1. Vet zes ronde kommetjes in met olie of gesmolten boterVerdeel het fruit over de kommetjes. 2. Laat het ijs 15 minuten op kamertemperatuur zacht worden en meng het dan met de yogurt. Verdeel het mengsel over de kommetjes. Zet ze vervolgens minstens 15 minuten in de vriezer. 3. Strooi, vlak voor het opdienen, 1-2 eetlepels basterdsuiker over elk kommetje. Zet de creme brulee ongeveer 4 minuten onder een voorverhitte grill tot de suiker smelt en krokant wordt. 4. Doe er de koekjes bij

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 878x

Jouw laatst bekeken recepten