Custardtaart met vijgen - appel
Ingrediënten
- 75 gr tarwebloem
- 75 gr volkoren tarwemeel
- 75 gr plantaardige margarine
- snufje zout
- 2 dessertl wijnsteenbakpoeder
- Voor de vulling:
- 175 gr vijgen
- 3 eetl appeldiksap
- 1 eetl citroensap
- 1 dl water
- 1 geraspte appel (ca. 200 gr)
- 50 gr maizena
- snufje zout
- 1 theel vanillepoeder
- 5 dl sojamelk
- 4 eetl appeldiksap
Bereidingswijze
Bereid eerst de vulling. Snijd de vijgen in stukjes, verwijder het
harde puntje. Doe in een kleine kom met appeldiksap, citroensap en water.
Laat minstens 1 uur weken. Roer er dan de geraspte appel doorheen. Klop
maizena, zout en vanillepoeder met een garde door de sojamelk en breng al
roerende aan de kook. Laat op zacht vuur vijf minuten doorkoken totdat er
een dikke pudding ontstaat. Blijf roeren om aanzetten te voorkomen. Haal van
het vuur, roer er appeldiksap door en zet opzij. Doe het meel, bakpoeder en
zout in een kom en meng er met een vork de margarine door totdat een stevig
deeg ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bekleed een ingevette bakvorm
van ca. 20 cm doorsnee met het deeg en plaats het 15 minuten in de oven.
Haal de voorgebakken bodem uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160 ?C.
Schep het vijgen/appelmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over
het deeg. Schep daar overheen de custardpudding en plaats nog 30 minuten in
de oven
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 560x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Ovenschotel met broccoli en gehakt
- Courgette / aubergine ovenschotel
- Lauw-warme Tortelini salade
- Macarons
- GEHAKT ovenschotel met BRIE en BROCCOLI
- truujesoep
- 11 Steden Koek
- Warme Ketel (drank uit Terschelling)
- Bonbon van duif gevuld met risotto en ganzenlever
- Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto