Custardtaart met vijgen - appel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bereid eerst de vulling. Snijd de vijgen in stukjes, verwijder het harde puntje. Doe in een kleine kom met appeldiksap, citroensap en water. Laat minstens 1 uur weken. Roer er dan de geraspte appel doorheen. Klop maizena, zout en vanillepoeder met een garde door de sojamelk en breng al roerende aan de kook. Laat op zacht vuur vijf minuten doorkoken totdat er een dikke pudding ontstaat. Blijf roeren om aanzetten te voorkomen. Haal van het vuur, roer er appeldiksap door en zet opzij. Doe het meel, bakpoeder en zout in een kom en meng er met een vork de margarine door totdat een stevig deeg ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bekleed een ingevette bakvorm van ca. 20 cm doorsnee met het deeg en plaats het 15 minuten in de oven. Haal de voorgebakken bodem uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160 ?C. Schep het vijgen/appelmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over het deeg. Schep daar overheen de custardpudding en plaats nog 30 minuten in de oven

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha