Dadelsalade met appel en verse vijgen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder het klokhuis van de appels.Snijd ze in plakjes en vervolgens als luciferhoutjes in dunne staafjes.Besprenkel ze met citroensap.Haal voorzichtig de pitten uit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.Meng ze met de staafjes appel.Meng in een kleine kom de marsepein met het oranjebloesemwater tot een zachte massa.Voeg de yoghurt toe en roer goed.Verdeel het appel-dadelmengsel over 4 borden.Verwijder de steeltjes van de vijgen en verdeel elke vrucht in vieren zonder ze helemaal door te snijden.Knijp voorzichtig met duim en wijsvinger van beide handen in de onderkant van de vijg,zodat hij zich openvouwt.Leg een opengevouwen vijg in het midden van de appel-dadelsalade en vul hem met het mengsel van yoghurt,marsepein en oranjebloesemwater.Versier de vulling met een hele geroosterde amandel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha