De echte engelse Christmaspudding

Ingrediënten

  • * 225 g gewone rozijnen
  • * 225 g sultana rozijnen
  • * 225 g krenten
  • * 225 g vers broodkruim (volkoren
  • bruin of wit)
  • * 50 g witte amandelen - fijn gehakt
  • * 1 appel - gesnipperd
  • * geraspte schil en sap van 1 citroen
  • * 4 kleine eieren - losgeklopt
  • * 250 g bruine suiker
  • * 225 g niervet - in fijne stukjes 1)
  • * 50 g geconfijte citrusschilletjes
  • * 50 g bloem (volkoren of wit)
  • * 1 volle theelepel gemengde specerijen - gemalen 2)
  • * 3 eetl sherry of cognac
  • * boter om in te vetten

Bereidingswijze

Was en droog de rozijnen en krenten.Vet de vormen in, en bekleed ze met vetvrij papier, bakpapier of folie. Dit zorgt ervoor dat de pudding makkelijker uit de vorm komt.Meng alle ingredienten door elkaar in de grote kom. (Laat je evt. helpen met het roeren).Vul de vormen tot ca. 1 cm onder de rand, het mengsel niet te veel aandrukken.Bedek de vormen met vetvrij papier (bakpapier) en daarna nog met een stuk aluminiumfolie. Zet de folie stevig vast onder de rand van de vorm.Stoom de puddingen 4 uur (voor vormen met 1,2 liter inhoud) of 2 uur (vormen met 600 ml inhoud). Hoe langer je stoomt des te donkerder wordt de pudding. Heb je geen stoompan, stoom dan in een gewone grote pan met kokend water en een treefje op de bodem, deksel erop. Zorg ervoor dat het water aan de kook blijft en voeg van tijd tot tijd bij kokend water bij.Verwijder de puddingen uit de pan, haal het papier en folie eraf en laat ze afkoelen onder een schone theedoek. Als ze zijn afgekoeld pak ze in schoon vetvrij papier en folie, en bewaar ze op een koele plek tot ze nodig zijn.Op de dag van het kerstdiner stoom je de pudding 2 uur (1,2 ltr inh) en 1 uur (600 ml inh). Evt. kun je ook in de hogedrukpan stomen om tijd te besparen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 837x

Jouw laatst bekeken recepten