Dundee Cake

Ingrediënten


Bereidingswijze

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met boter invetten, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleden zo, dat papier 10 cm boven vorm uitsteekt. Papier invetten. Om vorm dubbele laag bruin pak papier of bakpapier wikkelen en vastbinden. Oven voorverwarmen op 170?C.Krenten, rozijnen, amandelen en gedroogd fruit mengen. Bloem, zout en kaneel zeven. 225 g boter met suiker en citroenschil piekig kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem er in delen door spatelen, daarna fruitnotenmengsel erdoor scheppen. In vorm overdoen, gladstrijken en met bolle kant van lepel in midden een holte maken, zodat beslag gelijkmatig kan uitrijzen. Amandelen in bovenkant van cake drukken. Cake in midden van oven ? 2 uur bakken. Als cake na ? 1? uur bruin genoeg is, bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Cake in vorm laten afkoelen. Op rooster storten, bovenkant regelmatig inprikken en cognac erover lepelen. Cake in bakpapier wikkelen en in afgesloten blik of trommel smaken minstens 1 week laten intrekken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1608x

Jouw laatst bekeken recepten