Een Luxueuze Chocoladetaart met rode bessen niet t

Ingrediënten

  • 115 gram zachte
  • ongezouten boter 115 gram donker rietsuiker 2 eieren 150 ml zure room 150 gram zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder 50 gram cacaopoeder 75 gram rode bessen 115 gram takjes rode bessen ter garnering GLAZUUR 150 gram pure chocolade in stukjes 45 ml rode bessengelei

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem. Klop de boter met de suiker romig. Klop de eieren en de zure room erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven het botermengsel en spatel er luchtig door. Spatel de geriste bessen erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm 40-50 minuten in de oven of totdat de bovenkant mooi gerezen is. Stort hem op een taartrooster en laat hem afkoelen, Meng voor het glazuur de chocolade, gelei en rum in een vuurvast kom. Zet de kom op een pan met heet water en laat de massa zachtjes smelten. Haal de kom van het vuur, laat de massa op kamertemperatuur komen en roer beetje bij beetje de slagroom erdoor. Zet de taart op een schaal. Schep het glazuur erover en laat het langs de zijkant afdruipen. Versier de taart vlak voor het opdienen met takjes rode bessen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha