eigen gepocheerde perziken

Ingrediënten

  • 4 st perziken [vers] niet te rijp]
  • 1 st citroen
  • 1 vanillestokje
  • 400 gr suiker
  • 0
  • 3 liter water
  • 0
  • 2 liter witte wijn [droog]
  • champagne
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

pocheervocht al opzetten om de smaak erin te laten trekken1 Snijd de perziken [met schil] met een aardappelmesje in de lengte door de helft, en verwijder de pit voorzichtig zodat de perzikhelften niet beschadigen. 2 doe nu de wijn,water,suiker,honing en het vanillestokje [het vanillestokje moet je in de lengte door de helft snijden en het zwarte merg eruit schrapen en dit samen met het stokje in het vocht mee laten pruttelen] in de pan en ook kun je met een dunschiller de citroen schillen[alleen het geel] en hieraan toevoegen samen met het sap.[de rest van de citroen gooi je weg] 3 doe nu de halve perziken[met schil] in het vocht [zodat de perziken onder staan] en laat dit op een laag pitje zachtjes pruttelen tot de perziken lekker zacht zijn maar geen puree. 4 Laat de perziken in dit vocht afkoelen en haal dan de schil er af [dit gaat als het goed is erg gemakkelijk] en bewaar ze weer in het vocht.[in de koelkast] 5 een paar minuten voor dat je ze wilt gaan eten voeg je een flinke scheut champagne toe en meng dit goed met elkaar en smullen maar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha