Feestelijke Paas-ijstaart

Ingrediënten

  • Voor de bodem: 50 gram gesmolten boter
  • 75 gram digestive koekjes verkruimeld
  • 75 gram gemberkoekjes verkruimeld. Voor de vulling: 6 dl slagroom
  • 450 gram suiker
  • 4 el maizena
  • 4 eieren losgeklopt
  • 125 gram boter in stukjes
  • 2 el rum
  • 2 tl koffie-essence
  • 5 ml vanille-essence. Voor de bovenlaag en garnering: 125 gram pure chocolade
  • 2 eieren gesplitst
  • 150 ml slagroom
  • poedersuiker
  • cacaopoeder
  • chocoladekrullen.

Bereidingswijze

Koekkruimels en boter tot egaal mengsel roeren. Over de bodem van de vorm verdelen, goed aandrukken en ca 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Voor de vulling: Slagroom en suiker op laag vuur al roerend verwarmen tot suiker is opgelost. Maizena met 4 el koud water glad roeren. Van vuur af maizena en eieren in delen door roommengsel roeren. Mengsel op laag vuur met pollepel al roerend langzaam aan de kook brengen. 15-20 minuten blijven roeren tot dikke soepele creme ontstaat. Boter klontje voor klontje, rum en essences door creme roeren. Vulling over de bodem schenken en laten afkoelen. Afgedekt in vriezer minstens 1 uur laten opstijven. Bovenlaag: Chocolade au-bain-marie laten smelten. Eierdooiers met slagroom loskloppen en door gesmolten chocolade roeren. Chocolademengsel in pan met dikke bodem op laag vuur al roerende ca 10 minuten verwarmen tot zich dikke laag op achterkant van pollepel vormt. Bakpapier vochtig maken, op creme leggen en zo laten afkoelen. Eiwitten half stijf kloppen. Ca eenderde van chocolademengsel erdoor spatelen. Dan rest erdoor spatelen. Mengsel over taart verdelen en gladstrijken. Met bakpapier afdekken en in vriezer in minstens 3 uur laten opstijven. Vorm en bakpapier verwijderen. Taart op schaal serveren, bestuiven met cacao en poedersuiker en garneren met chocoladekrullen. Voor aansnijden 10-15 minuten laten staan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha