flapje van banaan met chocoladesaus

Ingrediënten

  • 2bananen
  • 2etl vanillesuiker
  • 4vellen loempiadeeg
  • 1eigeel losgeklopt met een beetje water
  • VOOR DE SAUS:
  • 50gr bittere chocolade
  • 1etl suiker
  • 1dl room
  • scheutje rum of congac

Bereidingswijze

smelt de chocolade au bain marie.Voeg er de suiker en de room aan toe en roer alles goed.Voeg er een scheutje congac aan toe en hou dit alles warm.Snij de bananen in twee en dep ze even in de vanillesuiker.Leg een loempiavel op het werkvlak met een van de hoeken naar u toe(zodat er een ruit voor u ligt).Leg de banaan in het midden.Bestrijk de zijkanten en hoeken met het eimengsel.Vouw de linker en de rechter hoek dicht.Vouw daarna de hoek onderaan over de banaan en rol de loempia dicht.Bak ze in de friteuse en serveer met de chocoladesaus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 445x

Jouw laatst bekeken recepten