Frambozentaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

? Zeef de bloem boven de kom, voeg een mespunt zout toe, de in blokjes verdeelde boter, de vanille-essence en mix dit tot het mengsel op broodkruim lijkt. ? > Zeef er de poedersuiker bij en voeg de eierdooiers, het koude water toe en meng dit tot een samenhangend deeg. > Verpak het deeg in de plasticfolie en laat het 1 uur in de koeling rusten. ? >> Verwarm de oven voor op 180 ?C. ? > Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap waarmee een taartvorm met een losse bodem, met een doorsnee van ca. 24 cm, kan worden bekleed. > Prik de bodem op regelmatige afstanden in en laat de taart 10 minuten bakken.html" class="cookterm">blind bakken. > Verwijder de losse bodem en laat de taart nogmaals 10 minuten bakken. > Bestrijk de bodem en rand van de taart met losgeklopt ei en zet hem nog 1 minuut in de oven, herhaal deze procedure nogmaals en laat de bodem afkoelen. ? Klop de slagroom bijna stijf en klop er de yoghurt door. ? > Bestrooi de taartbodem met het amandelpoeder, verdeel de frambozen hierover en bestrooi het geheel met sinasaappelrasp en de suiker. ? > Verdeel het slagroom/yoghurtmengsel gelijkmatig over het geheel en zet het 30 minuten in de koeling.? Verwarm de grille voor op de hoogste stand, zet de taart op een bakplaat en bestrooi deze gelijkmatig met rietsuiker. ? > Zet de taart 4 tot 6 minuten onder de grille, tot de bovenkant goudbruin is gekleurd en het rietsuiker net begint te karameliseren. ? > Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen alvorens te serveren.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha