Franse appeltaart ( Tarte aux pommes ) de echte!!

Ingrediënten

  • Voor het Franse korstdeeg:
  • 200 gr bloem - 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur - flinke mespunt zout - 1 eidooier - 2 1/2-3 el ijswater.
  • Voor de appelvulling:
  • 4-5 appels - 3 el suiker - 50 gr ongezouten boter - 4-6 el abrikozenjam - 2 el calvados of cognac

Bereidingswijze

Maak eerst het korstdeeg: Snij de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden. Leg de boter en de eidooier in de kuil en meng dit tot een roerei-achtige substantie door met je vingers plukbewegingen te maken. Strooi het bloem dmv paletmes of deegschraper over het eimengsel en hak het geheel door elkaar. Maak met je handen snel een samenhangend deeg. Kneed er een bal van en pak deze in plastic folie. Laat minstens 30 min rusten in de koelkast. Voordat je het deeg uitrolt even op kamertemperatuur laten komen. Beboter de bakvorm en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg. Zet de vorm nog 15 min in de koelkast of vriezer. Voor de vulling: Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snij ze in dunne plakken en hak de kleinere stukjes grof. Snij de boter in kleine klontjes.Verwarm de oven voor op 200?C. Haal de bakvorm met het deeg uit de koelkast. Strooi eerst de kleine stukjes appel over het deeg. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de appelstukjes. Strooi de suiker erover en verdeel de klontjes boter erover. Bak de taart ? 1 uur in het midden van de oven tot de appels bruin zijn en de korst goudbruin. Verwarm de abrikozenjam met de calvados of rum en zeef dit mengsel. Bestrijk de appels hiermee.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 803x