Gecarameliseerde Appel-Clafoutis

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Klop de melk met 50 g kristalsuiker, de eieren, vanille-essence en bloem tot een glad beslag. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuimt. Bak de schijven appel 2-4 min, tot ze lichtbruin zijn. Voeg de Calvados, kaneel en 50 g kristalsuiker toe en meng het goed met de appelschijven tot de suiker gesmolten is en de appels lichtbruin beginnen te carameliseren. Neem met een schuimspaan de appelschijven uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Schenk het suiker/boter mengsel uit de pan bij het beslag en schenk dit over de appels. Bak het gerecht ? 30 min, in het midden van de oven tot het beslag gerezen en lichtbruin is. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer het dessert warm. Lekker met vanille-ijs of een toef lobbig geklopte slagroom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha