GEFRITUURDE APPEL

Ingrediënten


Bereidingswijze

-Maal de blokjes anijs fijn. -Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. -Voeg geleidelijk en al kloppend het bier toe tot een dik beslag. Laat dit beslag even rusten. -Splits 2 eieren en klop de eiwitten met wat zout stijf in een vetvrije kom. -Verhit het frituurvet tot 180 ?C. -Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snij de appels in schijven (van ca.1cm dik)of in parten. -Roer het eiwit net voor het bakken voorzichtig door het beslag. -Haal steeds 3 stukken appel door het beslag en frituur ze in ca. 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. -Serveer de gefrituurde appel warm en bestrooi ze met poedersuiker.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha