Geglazuurde chocolade koekjes.

Ingrediënten

  • 150 g ongezouten hazelnoten100 g boter75 g cacaopoeder3 eieren300 g witte basterdsuiker150 g bloem1 zakje chocofix (chocoladeglazuur
  • Oetker)10 ongezouten witte amandelen4 eetl. poedersuiker.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 225°C.De bakplaat met vetvrij papier bekleden.,br>Hak ? deel van de hazelnoten grof.In de steelpan de boter smelten en de cacaopoeder erdoor roeren.Neem dit van het vuur.In een kom de eieren met het basterdsuiker met de mixer dik en schuimig kloppen.De bloem en de gehakte hazelnoten erdoor kloppen.Al kloppende het cacaomengsel langzaam toevoegen.Het deeg op de bakplaat uitspreiden.Op 1/3 deel van het deeg de hele hazelnoten drukken.In het midden van de oven de koek in ± 10 min. gaar en bruin bakken.Uit de oven direct met een mes de koek met hazelnoten in 6 rechthoekige koekjes snijden.Uit de koek zonder hazelnoten ook 6 rechthoekige koekjes snijden.Uit de rest van de koek met het uitsteekvormpje snel rondjes steken.De koekjes op het taartrooster laten afkoelen.In de steelpan de chocofix bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.Hiermee bovenkant en zijkanten van de koekjes.Het glazuur hard laten worden.De koekjes keren en de andere kant bestrijken.Als de chocofix nog nat is op de ronde koekjes amandelen drukken.In een kommetje poedersuiker met 2 theel. koud water tot een dik glanzend papje roeren.Het glazuur in de spuitzak scheppen.De rechthoekige koekjes zonder hazelnoten garneren met het glazuur als dominostenen.Het glazuur hard laten worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha