Gegratineerde vijgen met pijnappelpitten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op th. 7 (210?C). Was de vijgen grondig. Wrijf ze droog en maak er een kruisvormige inkeping in. Zorg dat u de bodem niet doorprikt. Trek de randen lichtjes uit elkaar en leg ze dicht tegen elkaar in een gratineerschotel. Rasp de schil van de citroen fijn en pers hem uit.Giet het citroensap in een steelpan met de suiker en de schil en breng alles langzaam aan de kook. Laat 2 min. razen: de massa moet stroperig zijn. Verdeel deze karamel en daarna de pijnappelpitten in het midden van de vijgen. Doe op elke vijg een nootje boter. Laat 5 min. gratineren in de hete oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha