Gemarineerde kersen met kaneelparfait

Ingrediënten

  • 1 pot kersen van goede kwaliteit (ca 200 g)
  • 1 dl kersennat
  • 1 dl rode wijn
  • 1 theel citroensap
  • 35 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetl cherry brandy
  • 1 eetl cognac
  • 1 eetl pernod
  • 1 theel kaneel
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 flink mespunt aardappelzetmeel
  • 2 bolletjes kaneelparfait.

Bereidingswijze

Zeef de kersen uit de pot en vang het kersennat op.Laat het nat met de wijn en overige ingredienten tot en met het kruidnagelpoeder 5 minuten op een middelmatige wartmebron trekken. Roer het aardappelzetmeel los met een eetl water. Bind de saus hiermee. Voeg de kersen toe aan de saus en laat ze minimaal 2 uur marineren. Verdeel de kersen met saus over 2 diepe borden en leg een balletje kaneelparfait in het midden van elk bord.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha