Gepocheerde peren in rode vermouth met geschaafde

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis met een puntig lepeltje.Leg de peren met de snijvlak naar boven naast elkaar in een pannetje en giet er zoveel vermouth bij dat de peren volledig bedekt zijn. Voeg de Amaretto en de suiker toe, breng het geheel tot vlak onder het kookpunt en laat de peren 10-15 minuten zachtjes pocheren. Laat de peren afkoelen in het vocht. Schep de peren met een schuimspaan uit het vocht, zet de pan weer op het vuur en laat het vocht inkoken tot het stroperig is. Laat afkoelen. Snijden peren als vervolgens in een waaier, leg de helften met het snijvlak naar onderen op een plank en snijd ze met een scherp, puntig mesje in plakjes, zodanig dat de plakjes aan een kant met elkaar verbonden blijven. Doe de pijnboompitjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en laat ze onder regelmatig omschudden mooi goudbruin kleuren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 499x