Gepocheerde perziken met vanilleyoghurtmousse

Ingrediënten

  • 120 minuten wachttijd
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ? 1 sinaasappel
  • ? 250 g suiker
  • ? 2 1/2 dl milde vanilleyoghurt (pot a 500 g)
  • ? 1 bekertje slankroom (2 dl)
  • ? 2 zakjes groene thee Honey Lemon Ginseng
  • ? 6 perziken

Bereidingswijze

In kom met ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken. Intussen sinaasappel uitpersen. In pan sinaasappelsap met 50 g suiker aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. Vanilleyoghurt erdoor roeren en laten afkoelen. Slankroom stijfkloppen en door yoghurtmengsel spatelen. Mousse in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Intussen in middelgrote pan 3 dl water met rest van suiker aan de kook brengen en suiker oplossen. Zakjes thee in siroop hangen en op laag vuur ca. 10 minuten laten trekken. Perziken schillen, halveren en pitten verwijderen. Theezakjes uit siroop nemen. Perziken in siroop leggen en ca. 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Perziken in siroop laten afkoelen. Dompel een lepel in heet water en schep de yoghurtmousse op vier bordjes, leg de perziken ernaast. 1 Eetlepel theesiroop over mousse sprenkelen (rest van theesiroop wordt niet gebruikt).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 498x