Gepofte appel met bokbier-karamel

Ingrediënten

  • 2 zoete appels *
  • 125 gram suiker *
  • 1/2 flesje bokbier *
  • slagroom naar smaak *
  • (vijg) *
  • (bitterkoekjes).

Bereidingswijze

Klokhuizen uit de appels verwijderen en de appels in de op 200 graden voorverwarmde oven in 20 minuten gaar poffen. De suiker in een pan met dikke bodem goudbruin laten worden. Het bokbier hier voorzichtig bij schenken. Let op spatten! De saus al roerend even laten doorkoken en bij de gepofte appel serveren. Met een toefje slagroom garneren en eventueel nog wat opsieren met partjes vijg en bitterkoekjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 598x

Jouw laatst bekeken recepten