Gestoomde chocolade pudding

Ingrediënten

  •  90 gr pure chocolade in stukjes gebroken.
  •  4 el water
  •  90 gr ongezouten boter
  • zachtgeroerd.
  •  3 eieren
  • dooiers en witten gescheiden.
  •  150 gr suiker
  •  30 gr bloem
  •  1 tl vanille-essance
  • zout
  •  ? ltr room

Bereidingswijze

 chocolade in een metalen kom met 4 el water roerend laten smelten.  Neem de kom van het vuur, klop de boter door het mengsel, daarna de eierdooiers, de suiker, het gezeefde bloem en een ? tl vanille-essence. Houdt het mengsel lauw/warm en voorkom klonteren.  Klop de eiwitten met een snufje zout tot er zachte pieken ontstaan.  Meng voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel en daarna het restant.  Giet het mengsel in een beboterde tulbandvorm van 1 ltr inhoud. Zet de vorm in een waterbad (pan) dat tot ongeveer hetzelfde niveau als het oppervlak van de pudding met heet water gevuld is.  Verwarm de oven op 180 gr en plaats het geheel in het midden, bereidingstijd 40 min.  Laat het geheel iets afkoelen en keer de taart op een dienschaal zonder de vorm te verwijderen.  Koel de taart in de koelkast (uurtje)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 955x

Jouw laatst bekeken recepten