Gevulde verse vijgen met vanille-citroensaus

Ingrediënten

  • 8 verse vijgenong. 30 gram marsepein1 citroen0
  • 5 l. melk6 eierdooiers50 gram suiker0
  • 5 l. slagroom2 vanillestokjesreep pure chocolade met 70 procent cacao

Bereidingswijze

Schraap het merg uit de vanillepeulen. Doe de slagroom en de melk in een pannetje en verwarm samen met het vanillemerg en een stukje citroenschil. Zet het vuur uit en laat een uurtje trekken.Vermeng de marsepein met een beetje citroensap.Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snij de vijgen kruislings maar niet geheel door. Open ze en leg in iedere vijg een stukje marsepein en doe ze weer dicht, modelleer ze daarbij zoveel mogelijk in dezelfde vorm.Klop de eierdooiers met de suiker tot de massa wit en romig is.Zeef de melk en voeg dit beetje bij beetje onder voortdurend roeren bij de eierdooiers. Voeg sap van een halve citroen toe. Verwarm deze massa daarna au bain marie tot deze dik wordt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 706x