Griekse hartige taart

Ingrediënten

  • ? ? kopje olijfolie
  • ? 1 kopje suiker
  • ? 5 eieren
  • ? 1 eetl. Kaneel met wat kruidnagelpoeder
  • ? geraspte schil van een citroen
  • ? 3 eetl. Cognac of metaxa
  • ? 1 en ? kopje meel
  • ? 2 theelepels bakpoeder
  • ? 1 kilo appels in kleine partjes gesneden
  • ? sesamzaadjes

Bereidingswijze

Maak het beslag van de taart. Klop de olijfolie met de suiker. Voeg vervolgens de eidooiers, de gemalen kaneel en kruidnagels, de citroenschil, de bakpoeder opgelost in de cognac of metaxa en het meel toe. Doe op het laatst de stijfgeklopte eiwitten erbij. Schep de helft van het beslag in de ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de appelpartjes op (ik strooi er dan zelf nog wat kaneel overheen. Vervolgens de andere helft van het beslag. Als laatst strooi ik er nog wat sesamzaadjes overheen voor de smaak Dan de taart afbakken in de oven op 190 graden en na 40 minuten de oven op 175 graden. Laat nu nog even 10 minuten staan prik met een sateprikker in de taart om te kijken of die goed is (appels zacht, deeg niet kleverig)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 819x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten