Het allerlekkerste zomertoetje: perzik-syllabub.

Ingrediënten

  • Nagerecht voor 6 personen.
  • 3 rijpe perziken
  • ontveld
  • Sap van 1 ? citroen
  • Geraspte schil van 1 ? citroen
  • 1 ? eetlepel cognac
  • 2-3 eetlepels perziklikeur of amandellikeur
  • 4 dl slagroom
  • 75-100 gram witte basterdsuiker
  • Wat partjes perzik als garnering.

Bereidingswijze

Pureer de perziken. Voeg het citroensap en raspsel toe en de cognac en likeur. Doe het mengsel over in een schaal. Voeg de slagroom toe en klop alles tot een schuimig en luchtig mengsel. Verdeel dit over 6 glazen en laat de smaken nog 30 minuten intrekken op een koele plaats. Garneer met partjes perzik. Bereidingstijd circa 20 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 385x