Hongaarse chocolade flensjes

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 1 zakje pannenkoek-mix
  • 45 cl melk
  • Voor de vulling:
  • 150 ml room
  • 125 g suiker
  • 1 eetlepel rum
  • 200 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g rozijnen
  • 2 koffielepels geraspte sinaasappelschil
  • Voor de chocoladesaus:
  • 200 g pure chocolade
  • 100 ml melk
  • 50 ml room
  • 1 eetlepel rum
  • 2 eidooiers

Bereidingswijze

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed heet, vet ze vervolgend in met een beetje boter en bak de flensjes aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm in de oven of au bain-marie.Maak de vulling door room, suiker e rum aan de kook te brengen. Haal de pot van het vuur en voeg de hazelnoten, rozijnen en geraspte sinaasappelschil toe. Verwarm de vulling heel zachtjes. Maak de chocoladesaus door de chocolade te smelten in de melk en de room. Roer er een gladde saus van, voeg de rum toe en daarna een na een de eidooiers. De saus mag niet koken. Schep op ieder flensje 1 eetlepel vulling. Vouw het flensje in vieren zodat er driehoekjes ontstaan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1314x

Jouw laatst bekeken recepten