IJs met gepocheerde perziken en makronen

Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken (800 gr.) * 1/8 ltr. witte wijn * 150 gr. makronen * 4 eetl. rum * 1/8 ltr. slagroom * 1 zakje vanillesuiker * 1 eetl. suiker * 1/2 ltr. notenijs of vanille-ijs

Bereidingswijze

Hou de perziken even in kokend water, ontvel ze en halveer ze. Snij ze in partjes en verwijder daarbij de pitten. Laat de perzikpartjes 5 min. tegen de kook aan in witte wijn pocheren. Laat ze afkoelen. Besprenkel de makronen met rum. Klop de slagroom m et de vanillesuiker en de suiker bijna stijf. Schep afwisselend perzikpartjes, ijs, room en makronen in dessertcoupes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha