Ijs van soja-perzikyoghurt met vruchtencoulis

Ingrediënten

  • 4 dl sojamelk
  • 2
  • 5 dl sojaroom
  • 2
  • 5 dl soja-perzikyoghurt
  • 100 g suiker
  • opgelost in een weinig warm water
  • enkele druppels vanille-essence
  • een snuif kaneel en saffraan
  • Saus:
  • 1 rijpe mango
  • 1 banaan
  • een scheut sinaasappelsap
  • een scheutje schuimwijn Methode Champenoise
  • Versiering:
  • blaadjes verse munt
  • aalbessen en/of Kaapse kruisbessen

Bereidingswijze

De sojamelk, soja-perzikyoghurt, sojaroom en de afgekoelde suikeroplossing mengen en parfumeren met kaneel, vanille-essence en saffraan. De mengeling in een koelmachine tot ijs draaien. De vruchten schillen en het vruchtvlees met een scheut sinaasappelsap en een scheut schuimwijn pureren. De coulis zeven. Bolletjes ijs draaien en op borden schikken. De saus rond het ijs gieten en versieren met munt, Kaapse kruisbes en/of aalbessen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha