In sabayon gegratineerde mandarijn

Ingrediënten

  • ? 200 ml slagroom
  • ? 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eigeel (pak a 6 stuks)
  • ? 125 g poedersuiker
  • ? 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
  • ? 150 g cantuccini (amandelkoekjes
  • zak a 175 g)
  • ? 8 mandarijnen (clementines)
  • ? 500 ml vanilleroomijs

Bereidingswijze

In grote pan laag water aan de kook brengen. In kom slagroom half stijf kloppen. In hittebestendige kom eigeel met suiker en likeur losroeren. Vuur laag zetten en kom of pan met dooiermengsel erin hangen (bodem mag die van pan met water niet raken). Al kloppend met mixer dooiermengsel tot handwarm verhitten, tot dikke, gladde saus (= sabayon). Kom uit pan nemen en sabayon doorkloppen tot het koud is. Slagroom in 2 of 3 delen erdoor spatelen. Sabayon afgedekt in koelkast zetten.Ovengrill voorverwarmen. Koekjes in keukenmachine of vijzel in kleine stukjes hakken (kan ook in afgesloten plastic zak, met deegroller). Mandarijnen pellen en horizontaal in dikke plakken snijden. Plakken dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Koekkruimels erover strooien en sabayon over mandarijn scheppen. Ovenschaal 15 cm onder hete grill schuiven en sabayon in 2-3 min. lichtbruin laten kleuren. Op vier borden elk bol ijs leggen. Warme mandarijn pas aan tafel over ijs scheppen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 499x

Jouw laatst bekeken recepten