Italiaanse Tiramisu met gehakte pistachenootjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

De eidooiers, eieren en de suiker au bain marie (in een warm waterbad) opkloppen tot ongeveer 37?C. Vervolgens kloppen totdat het weer is afgekoeld. Verwarm in een pannetje de koffie met de amaretto en de sambuca. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water en voeg dit toe aan de koffie met de likeuren. Zorg dat dit niet meer doorkookt! Dit geheel wat laten afkoelen en vermengen met de gladgeroerde mascarpone. Vervolgens de eimassa erdoor spatelen en de gehakte pistachenootjes erdoor mengen. Een ovale glazen schaal beleggen met lange vingers welke zijn gedoopt in koffie (niet aan de besuikerde kant). Hierop een gedeelte van het koffielikeurmengsel gieten en weer bedekken met lange vingers in koffie gedrenkt en vervolgens weer bedekken met het mengsel. De bovenzijden met een paletmes glad afstrijken. Laat dit in de koeling ca. 3 uur opstijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha