*Jamie Oliver's ijs met basilicum en limoen

Ingrediënten

  • - 1 glas water
  • - 1 glas suiker
  • - 1 glas limoensap (stuk of zes limoenen)
  • - 1 grote bos basilicum
  • tot pulp geslagen in een vijzel.

Bereidingswijze

Water en suiker in pan doen en zachtjes aan de kook brengen. Gooi de uitgeknepen limoenen erbij en laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Haal van het vuur en laat een tijdje afkoelen. Doe het limoensap en de basilicumpuree erbij. Roer door elkaar en laat paar minuutjes staan. Zeef het geheel en gooi in bijvoorbeeld een Tupperware bak. Zet in de vriezer. Als het kan moet je het om het half uur even omscheppen, dan blijft het lekker zacht. Als je het vergeet is het geen ramp.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha