Kattetongen

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker of witte suiker
  • 1 eiwit
  • de zaadjes van 1/4 vanillestokje.

Bereidingswijze

Roer de boter in een kom tot ze zacht geworden is. Voeg de suiker toe of de fijngehakte poedersuiker, daarna het even als geklopt eiwit; ten slotte de gezeefde bloem en de vanille. Vermeng alles vlug met elkaar. Wrijf een bakblik in met boter, spuit hierop met een boterspuit (of met een papieren zakje, waarvan men het puntje heeft afgeknipt) lange rechte stokjes, die op eenigen afstand van elkaar moeten liggen. Schuif het bakblik midden in den oven en bak de kattetongen lichtbruin in eenn middelmatig warmen oven. N.B. Bij het gebruik van kristalsuiker worden de kattetongen iets harder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 60x

Jouw laatst bekeken recepten