Kempische Boekweitpannenkoeken.

Ingrediënten

  • Ingredienten: (voor ca. 10 stuks): 250 g boekweitmeel 2 eieren 9 dl melk 100 g boter 1 pot abrikozenjam poedersuiker.

Bereidingswijze

Bereiding: Doe het meel in een beslagkom en breek de eieren erboven. Meng er al kloppend met een handmixer geleidelijk de melk door.Smelt in een koekenpan met dikke bodem een klontje boter. Schenk met een soepopscheplepel een laagje beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. Bak de onderkant in ca. 2 minuten mooi bruin. Keer de pannenkoek en bak ook de andere kant bruin. Houd de pannenkoek warm onder alufolie. Bak op dezelfde manier nog ca. 9 pannenkoeken. Leg de pannenkoeken op een bord en strijk er abrikozenjam over uit.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 532x

Jouw laatst bekeken recepten