Kersen-amandelcake

Ingrediënten

  • 200 gr zachte boter;
  • 200 gr. basterdsuiker + iets extra;
  • 4 eieren
  • losgeklopt;
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel;
  • rasp van ? citroen;
  • mespuntje zout;
  • 120 gr blanke amandelen
  • gemalen;
  • paar druppels amandelessence;
  • 1-2 el witte port of kirsch;
  • 550 gr kersen
  • ontpit

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 C. Roer de boter en suiker door elkaar tot een luchtig mengsel en voeg dan beetje bij beetje de eieren toe. Voeg tegelijk met het laatste ei 1-2 el bakmeel, de citroenrasp en het zout toe en roer dit erdoor. Zeef de rest van het bakmeel erboven en spatel dit door het beslag. Voeg de amandelen, amandelessence en port toe en roer dit erdoor. Voeg, indien nodig, om een soepel beslag te krijgen 1-2 el water toe. Spatel de helft van de kersen erdoor. Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad. Schep de rest van de kersen over het beslag en druk ze er een beetje in. Bestrooi met 1 tl suiker en bak de cake in 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar. Dek de cake de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie, anders wordt de bovenkant te donker. Laat de cake circa 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat daarna op een rooster afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 490x

Jouw laatst bekeken recepten