Laura's aardbeientaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bekleed de taartbakvorm met plasticfolie. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.Maal de Bastognekoeken in de keukenmachine fijn. Laat de boter op zacht vuur smelten en roer door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk met een lepel goed aan. Zet de taartbodem in de koelkast. Laat in een kom met koud water de witte gelatine 5 min. weken. Klop de slagroom met 25 g suiker stijf. Verwarm in een pan de citroensap met 3 el likeur en haal van het vuur, knijp de gelatine goed uit en laat het in de hete likeur oplossen. Roer in een kom de kwark, de rest van de suiker en de stukjes aardbei door elkaar. Voeg al roerend het gelatinemengsel toe en schep de slagroom er door. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat het in de koelkast 2 uur opstijven. Laat in een kom met ruim koud water de rode gelatine 5 min. weken. Verwarm zachtjes de rest van de likeur en haal van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los het op in de hete likeur. Schenk het gelatinemengsel over de kwarktaart. Leg er 12 halve aardbeien in een cirkel op. Zet de taart terug in de koelkast en laat het nog 1 uur opstijven. Snijd de taart met een natgemaakt mes langs de rand los. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha