Limoenmandarijn taart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en leg ze op elkaar. Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de vorm. Vet de vorm in en bekleed hem met het deeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg en leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel een paar handen bonen over het bakpapier. Bak de deegbodem midden in de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Haal het papier en de bonen eruit en zet de vorm nog ca. 3 minuten terug in de oven (om het vocht te laten verdampen). Laat de deegbodem uit de vorm afkoelen.Zet een grote pan met water op het vuur en houd deze tegen de kook aan. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Was en snij met de zesteur van 1 mandarijn en 2 limoenen de schil eraf. Pers de mandarijnen en de limoenen uit tot ca. 2dl sap. Klop de eidooiers los met het vruchtensap en de suiker in een kom en zet de kom in de pan met het water, (au-bain-marie). Laat het eimengsel al kloppend gaar worden, maar laat het niet koken! Het is goed wanneer het als een lint van de garde loopt. Haal de kom uit het water. Snij de roomboter in kleine blokjes en klop ze door het eimengsel. Breng op smaak met de Grand Marnier. Schenk het eimengsel in de deegbodem en strijk het glad. Laat de taart afgedekt in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 309x

Jouw laatst bekeken recepten