Luchtig koffie-ijs

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers (of 2 cupjes gepasteuriseerd eigeel)
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 ml espressokoffie afgekoeld
  • 1 eetlepel koffielikeur (slijter)
  • 250 g mascarpone
  • 12 Cantuccinikoekjes (Italiaanse amandel-koekjes).

Bereidingswijze

In ruime pan flinke laag water aan de kook brengen. In hittebestendige kom dooiers met suiker, espresso en likeur met mixer loskloppen. Kom boven kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot massa dik en schuimig wordt. Kom uit pan nemen en massa ca. 1 uur laten afkoelen.Mascarpone loskloppen en luchtig door espresso-dooiermengsel scheppen. Mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 435x

Jouw laatst bekeken recepten