MAANZAADKOEK

Ingrediënten

  • VOOR HET DEEG:
  • 150 g magere kwark
  • 6 el melk
  • 6 el olie
  • 80 g fijne tafelsuiker
  • mespunt zout
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • poedersuiker
  • boter voor de bakplaat
  • VOOR DE VULLING:
  • 125 g sultanarozijnen
  • 125 g blanke amandelen
  • 300 g gemalen maanzaad
  • 300 ml melk
  • geraspte citroenschil
  • 4 el honing
  • 1 ei

Bereidingswijze

Laat de kwark in een zeef uitlekken. Was de rozijnen voor de vulling, laat ze uitlekken en dep ze droog. Snijd de amandelen in stukjes. Doe het maanzaad in een schaal. Breng de melk aan de kook en giet hem over het maanzaad, roer goed door en laat even staan. Roer daarna de rozijnen, amandelen, citroenschil, honing en het ei erdoor. Laat deze vulling afkoelen.Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een bakplaat in. Roer voor het deeg de kwark met melk, olie, suiker, vanillesuiker en zout in een mengkom door elkaar. Zeef de rest van het bakmeel erbij en kneed alles tot een glad deeg. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een lap ter grootte van de bakplaat, leg hem erop en vorm een kleine opstaande rand. Verdeel de maanzaadvulling op de deeglap en schuif de bakplaat op de middelste richel van de oven. Laat de koek in 30 minuten gaar bakken.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 560x

Jouw laatst bekeken recepten