October room-ijs

Ingrediënten

  • 1035 gram gepasteuriseerde melk
  • 600 gram ongezoete slagroom 35%
  • 75 gram magere melkpoeder
  • 280 gram fijne suiker
  • 80 gram glucose
  • 175 gram gepasteuriseerde eidooier
  • 85 gram gepateuriseerd heel ei
  • Parfait
  • 300 gram geapateuriseerde eidooier
  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram water
  • 20 gram glucose
  • 50 gram Cointreau
  • 30 gram Dohler Langarone
  • 1000 gram opgeslage
  • ongezoete slagroom

Bereidingswijze

Roomijs: Eidooier, ei en suiker samen loskloppen. Een klein deel van de melk toevoegen to een mooie homogene massa. Slagroom met de resterende melk verhitten tot 70? C en de glucose toevoegen. 5 minuten op 80? C houden. Afkoelen to 65? C en de losgeklopte eidooier/eieren toevoegen. Houd de temperatuur, al roerend, 10 min. tussen 65? C en 80? C. Hierna direct terugkoelen tot 4? C en laten rijpen. Na het rijpen afdraaien in ijsmachine. Parfait: Water, suiker en glucose koken tot 120? C. Giet de suikerstroop al kloppend op de eidooiers. Klop tot het mengsel koud is en spatel de slagroom en likeur er door.Afwerking: Strijk m.b.v. sjablonen de kar en wielen met couverture. Mouleer de vorm voor het paard met dezelfde couverture en vul deze na het uitharden met de parfait. Spuit de wagen af met het chocoladepistool en vul deze met de bolletjes ijs en chocoladedecor.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1189x

Jouw laatst bekeken recepten