perzikbeignets

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 60 gram poedersuiker
  • 2 deciliter melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram bloem
  • 1 deciliter Spaanse brandy
  • geraspte schil van 1/2 onbehandelde citroen
  • 1 kilogram rijpe perziken
  • frituurolie

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom, voeg een mespunt zout en 1 eetlepel suiker toe. Klop de eieren los met de melk en de olijfolie. Zeef de bloem in de kom en roer deze met een garde door de eieren, melk en olijfolie. Klop de ingredienten tot een vrij dik glad beslag. Schenk er de brandy bij, en meng deze er goed door. Vervang de Spaanse brandy eventueel door cognac. Roer er dan de geraspte citroenschil door. Dek het beslag af met plastic folie en laat het 1 of 2 uur rusten. De dikte van het beslag Is erg belangrijk voor de kwaliteit van de beignets. Een te dik beslag geeft een zware beignet met weinig vruchtvlees. Een te dun beslag zal de vruchten niet goed bedekken. Als zeer luchtige beignets gewenst zijn, voeg dan aan het beslag 5 gram bakpoeder toeBreng 11/2 liter water aan de kook in een pan. Dompel de perziken 1 minuut in het kokende water, spoel ze onder koud water en pel ze. Snijd de vruchten overlangs door en verwijder de pitten. Snijd erg grote exemplaren nog eens door. Verwarm de frituurolie tot 170?C. Klop het beslag door en schenk er een weinig water bij als het te dik is. Dompel er de stukken perzik in en zorg dat ze helemaal met een laagje beslag bedekt zijn. Bak de perziken 2 minuten in de hete frituurolie. Draai ze om met een schuimspaan en laat ze nog eens 2 minuten bakken. Bak de perziken met kleine hoeveelheden tegelijk, zodat de temperatuur van de frituurolie niet te snel daalt. Neem de gebakken perziken uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 770x

Jouw laatst bekeken recepten