Perzik-frambozentaart

Ingrediënten

  • 150 gr. bloem * zout * 115 gr. witte basterdsuiker * 40 gr. boter of margarine * 50 gr. Mon Chou
  • Philadelphia of Rederijkertje * 7 kleine stevige rijpe perziken * 300 gr. frambozen * 3 eetl. aardbeienlikeur of creme de cassis * 1 eetl. aardappelmeel * evt. enkele frambozenblaadjes of citroenmelisse

Bereidingswijze

Boven kom zeven: 125 gr. bloem, 1/2 theel. zout en 1 eetl. basterdsuiker. 25 gr. boter toevoegen. Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte. Mon Chou en 3 eetl. koud water erdoor mengen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten. Intussen perziken in kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren en pitten verwijderen. Oven voorverwarmen op 200 C. Lage taartvorm of springvorm van 22 cm. invetten. Aanrecht en deegroller bestrooien met 2 eetl. bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap, 2 cm. groter dan vorm. Hiermee vorm bekleden met opstaande rand. Overtollig deeg langs rand van lage taartvorm recht afsnijden. Met vork gaatjes in bodem prikken. 1 richel onder midden van oven, taartbodem 15 min. bakken. Vervolgens perziken met bolle kant naar boven in taartbodem leggen. 25 gr. basterdsuiker en rest van boter in klontjes over perziken verdelen. 1 richel onder midden van oven, taart nog 10 min. bakken. Intussen in zeef frambozen voorzichtig afspoelen en goed laten uitlekken (22 frambozen achterhouden voor garnering). In pan doen: helft van rest van frambozen, 3 eetl. water en 75 gr. basterdsuiker. 5 min. zachtjes koken en basterdsuiker laten oplossen. Regelmatig roeren. In kommetje aardappelmeel met 2 eetl. koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan frambozen toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Aardbeienlikeur erdoor roeren. Rest van frambozen (behalve 22 stuks) erdoor scheppen. Saus over perziken verdelen. 1 richel onder midden van oven, taart nog 5 min. bakken. Taart uit oven nemen. Op taartrooster koud laten worden.Taart uit vorm nemen. Op grote platte schaal leggen (achtergehouden frambozen en frambozenblaadjes eromheen rangschikken). In 6 punten snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 491x

Jouw laatst bekeken recepten