Pommes a la bourgeoise

Ingrediënten

  • 4 mooie grote appels
  • bijv. Cox of Jonathan * 1/2 vanillestokje * 1/4 ltr. water * 125 gr. suiker
  • voor de creme:
  • 40 gr. suiker * 2 eidooiers * 20 gr. bloem * 1/4 ltr. melk * 1/2 vanillestokje * boter om in te vetten * 40 gr. nogagruis of krokant * 20 gr. geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Schil de appels zodanig dat er nog een spiraal schil om blijft zitten. Dit voorkomt het uit elkaar vallen van de vruchten; bovendien staat het uiterst decoratief. Boor de appels uit. Splijt het vanillestokje overlangs en breng het met het water en de suiker aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost en leg de appels in dit stroopje. Pocheer de appels tot ze zacht zijn. Keer ze enkele malen maar zorg ervoor dat ze mooi gaaf blijven. Verwarm de oven voor op 200 C./gasovenstand 4. Breng de melk met het gespleten vanillestokje aan de kook en laat zachtjes trekken. Klop intussen voor de vanillecreme de eidooiers met de suiker tot een dikke schuimige massa. Meng er dan de bloem door en giet er onder goed roeren de hete vanillemelk bij. Breng het mengsel aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Vet een ovenvaste schotel in en giet er de vanillecreme in. Zet er de appels in en vul de uithollingen met het nogagruis. Strooi de geschaafde amandelen over het schoteltje en plaats het voor 10 min. in de voorverwarmde oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 374x

Jouw laatst bekeken recepten