Rijsttaart met sabayonsaus

Ingrediënten

  • -1 liter volle melk
  • -200 g rondkorrelrijst
  • -150 g suiker
  • -100 g gepelde amandelen
  • -50 g gekonfijt fruit
  • -3 hele eieren en 3 dooiers
  • -1 citroen
  • -Cointreau (of andere sterke drank op basis van fruit)
  • -zout
  • SABAYON:
  • -2 eierdooiers
  • -4 el zoete witte wijn
  • -40 g suiker

Bereidingswijze

*snij het gekonfijte fruit in stukjes en overgiet met de likeur en laat zacht worden *melk aan de kook brengen met een snufje zout, en de rijst erdoor roeren en op een zacht vuur 20 min laten pruttelen tot de melk is opgeslorpt -pan van het vuur zetten en de suiker door de rijst roeren en deze lauw laten worden-de amandelen grof hakken en mengen met het uitgelekte gekonfijte fruit -door de rijst roeren en de rijst parfumeren met een stukje citroenschil -voeg achtereenvolgens de eieren en de dooiers eraan toe -giet het beslag in een beboterde taartvorm en bak de taart 40 a 45 min op 180?C *terwijl de taart bakt maken we de sabayon -dooiers los kloppen met de suiker in een pannetje met een dikke bodem, tot je een dikke massa hebt -voeg de wijn erbij en klop de massa au bain marie op met de mixer tot een schuimige sabayon, die een lepel helemaal bedekt -plaats de pan meteen in een koud bad om af te koelen en serveer een lepeltje sabayon bij de taart

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 405x

Jouw laatst bekeken recepten