Riz conde

Ingrediënten

  • 200 gr dessertrijst
  • ? liter volle melk
  • ? liter room
  • 1 opengesneden stokje Bourbon vanille
  • 150 gr suiker
  • 4 eidooiers
  • snufje zout
  • 200 gr abrikozenjam
  • 3 eetlepels abricot brandy
  • 150 gr abrikozen op brandewijn (boerenmeisjes)
  • uitgelekt

Bereidingswijze

Doe de melk en de room in een pan, voeg het vanillemerg en het stokje en een snufje zout toe en kook de rijst hierin volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Verwijder het vanillestokje. Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is en als een lint van de lepel loopt. Voeg dit mengsel bij de rijst en laat, op zacht vuur, al roerend binden. Haal de pan van het vuur en stort de rijst in een met water omgespoelde puddingvorm of schaal. Laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden. Verwarm de abrikozenjam en pureer met de staafmixer. Voeg de abricot brandy toe en laat afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 91x

Jouw laatst bekeken recepten