rode-bessengelei met fruitsalade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Boven een pan 750 gr. aalbessen rissen. Met 3 dl. water aan de kook brengen. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Een natgemaakte schone theedoek in een zeef leggen. De bessenmassa hierin boven een maatbeker laten uitlekken. Intussen in een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten weken. Het opgevangen bessensap met de creme de cassis en water aanlengen tot 7,5 dl. In een steelpannetje 1 dl. van het bessensap verwarmen. Al roerend de suiker erin oplossen. De gelatine uitknijpen en al roerend in het hete sap oplossen. Dit mengsel weer door de rest van het sap roeren. Een randvorm (inhoud 3/4 liter) omspoelen met koud water. De rode-bessengelei erin schenken. In de koelkast in ? 3 uur laten opstijven. De kersen, de frambozen, de aardbeien en de rest van de rode bessen schoonmaken. De kersen ontpitten. De aardbeien in vieren snijden. In een kom de vruchten door elkaar scheppen. De basterdsuiker en zure room erdoor scheppen.De vrom enkele tellen in heet water houden. Een platte schaal op de vorm leggen. Samen keren, even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. De fruitsalade erin scheppen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha